Menu

Prätkäkortti

Tiesitkö, että Mikkelin Rottarallissa valitaan vuosittain Suomen rumin moottoripyörä? Rottaralli on Mikkelissä järjestettävä tapahtuma, jossa on tarjolla huikeaa menoa ja perinteistä kokoontumisajomeininkiä. Tästä motoristihenkisestä tapahtumasta ei puutu vauhtia ja jännitystä, vaan sitä on tarjolla koko rahan edestä. Rottaralli on järjestetty vuosittain aina vuodesta 1990. Miten sitten luokitellaan Suomen rumin moottoripyörä? Tämän vuoden rumimman prätkän omistaa jyväskyläläinen Arto Puranen. Hän toi näytille täysin toimivan ja ajokuntoisen Harley-Davidsoninsa, johon aika ja ruoste ovat jättäneet selvät merkkinsä. Sama pyörä voitti tittelin viime vuonna. Kannattaa hankkia prätkäkortti jo melkein päästäkseen mukaan tämän mahtavan tapahtuman tunnelmaan.

Moottoripyöräkortti on helppo hankkia

Joskus vaan tavallinen autolla paikasta toiseen pääseminen ei riitä. Sitä kaipaa jotakin muuta, olkoonkin se sitten vaikka vapauden tunne tai vauhdin huuma. Jokaisella on oma motiivinsa hankkia moottoripyöräkortti. Prätkäkortin voi suorittaa ihan tavallisissa autokouluissa. Moottoripyöräkortilla saa moottoripyörien lisäksi ajaa sellaisia kolmipyöriä, joiden teho ylittää 15kw ja joissa on kolme symmetrisesti sijoitettua pyörää. Mikäli olet 24 vuotta täyttänyt henkilö, voit suorittaa moottoripyöräkortin, jossa ei ole tehorajoituksia eikä muitakaan rajoituksia. Teoriatunnit, moottoripyörän käsittelyn hallitseminen ja liikenteessä ajaminen ovat pakollisia osioita. Lisää tietoa muun muassa alkavista kursseista ja hinnoista löytyy autokoulujen sivuilta. Netti on muutenkin hyvä paikka etsiä erilaisia moottoripyöräilijän varusteita, sillä eihän kaikkea pysty hankkimaan ihan uutena. lasten lelut tilaat myös näppärästi netistä samalla kun vertailet moottoripyörien hintoja ja muuta sellaista. Monen unelma on oikea Harley-Davidson, eikä se ole mikään ihme, sillä sehän on kuuluisa ja legendaarinen moottoripyörämerkki. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa tällaiseen, ja silloin on parasta unohtaa ne haaveet edes hetkeksi ja hankkia itselleen tavallisempi moottoripyörä.

Antalya, Turkey - November 23, 2014: Happy bikers does the typical greeting riding Harley Davidson at motorcycle rally "Alanya Tour" by Antalya Chapter. Photo was taken at Antalya-Alanya Road in the Antalya in the Turkey. This guy Harley Owners Group Antalya Chapter member

Moottoripyörän verotukseen on luvassa muutoksia

Hallitus on pitkään suunnitellut uusia verotettavia kohteita, joten myös moottoripyörän verotukseen kaavaillaan muutoksia. Tämä uusi vene- ja moottoriajoneuvovero tietäisi uutta veroa jopa yli puolelle miljoonalle suomalaiselle. Vastaisuudessa siis Vespat, Harrikat ja Yamahatkin olisivat verotettavia. Tämä lakiehdotus on luonnollisesti kiukuttanut monia moottoriajoneuvon ja veneen omistajia. Vero ei tiedä hyvää moottoripyörien myyjillekään, sillä ostajien kynnys saattaa kasvaa uuden veron myötä. Hallituksen antaman lausunnon mukaan positiivista on se, että uusi moottoripyörävero toisi lisää rahaa valtion kassaan, mikä olisi hyvä lukuisien teidemme kunnossapitoa ajatellen. Samalla kaavaillaan myös autoveron laskemista, joka sitten puolestaan laskisi autojen hintoja. Hallitus on pitkään esittänyt, että moottoripyörät jätetään veroalueen ulkopuolelle. Nyt on kuitenkin ääni muuttunut kellossa ja nähtäväksi jää miten uusien moottoripyörien kauppa käy tulevaisuudessa. Polttoaineverotustakin ollaan kiristämässä, joten ajaminen kallistuu vielä entisestään. Moottoripyörien lisäksi mopoautojen, pienten mönkijöiden sekä moottorikelkkojen omistaja saattavat lähitulevaisuudessa tuntea tämän uuden veron kukkarossaan. Kaikesta tästä huolimatta löytyy aina ihmisiä, jotka maksavat mitä vaan rakkaan harrastuksensa vuoksi.