Menu

Mitä uuden Harley-Davidsonin omistajan tulee huomioida?

Jos aiot tehdä pitkäaikaisesta haaveestasi totta ja hankkia itsellesi oman upean Harley-Davidsonin, tulee sinun ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja. Tähän artikkeliin on koottu tiivistelmä niistä.

Budjetti kuntoon

Harley-Davidsonin hankkiminen ei ole halpaa lystiä, eikä sovi ihan jokaisen budjettiin. Kulut eivät myöskään lopu pyörän ostamiseen, vaan myös pyörän huollot ja pyörällä ajelu kuluttavat rahaa. Lisäksi ajovarusteiden on oltava kunnossa. Turvallisuudesta ei kannata tinkiä, sillä onnettomuuksia sattuu jopa moottoripyöräilyn ammattilaistasolla. Tee itsellesi vaikkapa Excel-taulukko, johon kirjaat ylös pyörän aiheuttamat menot ja tarkastele kriittisesti omia tulojasi varmistaaksesi, että selviät kuluista kunnialla.

Jos hankit Harrikan velaksi, kilpailuta erilaiset vaihtoehdot. Vertaile lainojen korkoja ja muita kuluja, äläkä laita talouttasi velan vuoksi liian tiukille. Laske tarkkaan, millaisesta lainasummasta selviät muiden kulujesi ohella silloinkin, kun sinulle tapahtuu jotakin odottamatonta. Omaan talouteen kannattaa aina jättää riittävästi pelivaraa yllättävien tilanteiden varalle ja jos tuntuu, että Harrikan hankkiminen vetää talouden liian tiukoille, voi olla järkevintä siirtää pyörän hankkimista ja säästää vielä hetki sen ostamista varten.

Optimaalinen koti Harrikalle

Jos olet päättänyt hankkia Harrikan ja varmistanut, että taloudellinen puolesi kestää uuden pyörän hankkimisen, on sinun seuraavaksi varmistettava, että kotisi on uudelle pyörällesi optimaalinen. Pyörä olisi hyvä säilyttää sateelta ja tuulelta suojassa. Optimaalista olisi, jos pöyrälle olisi oma talli, jossa se olisi suojassa vaihtelevilta sääolosuhteilta ja Harrikkaa himoitsevilta varkailta.

Seuraavaksi kannattaa varmistaa, etteivät kotisi pihakivet vahingoita arvokkaan pyöräsi renkaita. Tarvittaessa voit vaihtaa pihasi kivet tai laatat sopivampiin. Uudet pihakivet tai -laatat on helppo hankkia suoraan netistä Byggmax-verkkokaupasta. Samasta liikkeestä löydät myös tarvikkeet tallin rakentamiseen, ellei sinulla vielä ole Harrikalle sopivaa tallia tai muuta suojaa. Tarvikkeet tuodaan sinulle näppärästi suoraan kotiin, joten voit tehdä helposti ja nopeasti kotiisi pieniä, uuden ajopelisi vaatimia, muutoksia.

Ajotaito

Ennen kuin lähdet Harrikalla liikkeelle, tulee sinulla olla moottoripyöräkortti. Varmista myös aina, että ajotaitosi riittää tilanteessa kuin tilanteessa. Harrikka kiihtyy nopeaan tahtiin, joten sinun on pysyttävä ajan tasalla liikenteessä ja hallittava pyöräsi monenlaisissa ajotilanteissa. Harjoittele tarvittaessa ensin hiljaisilla ajoteillä ennen kuin lähdet Harrikallasi liikenteeseen vilkkaasti liikennöidyille tieosuuksille. Suunnittele ajoreittisi omien taitojesi mukaan, jotta ajaminen olisi mahdollisimman turvallista. Huomioi ajaessasi muut tienkäyttäjät ja pidä ajonopeutesi maltillisena. Pidä turvavälit myös liikenteessä! Näin sinulle jää enemmän aikaa toimia, jos liikenteessä tapahtuu jotakin odottamatonta.